Բանջարեղենի արգանակ

  • 1
    Share

vegetable stock

Բանջարեղենի արգանակը կարող եք օգտագործել շատ բաղադրատոմսերոմ` ջրի փոխարեն: Արգանակը կարող եք պահել սառնարանում 1 շաբաթ: Կարող եք նաև այն սառեցնել փոքր չափաբաժիններով և հալեցնել` ըստ պահանջի:

Մոտ 900մլ-ի համար`

– 1 կլպած մեծ սոխ
– 1 միջին գազար` կլպած և կտրատած միջին չափսի կտորների
– 25գ կարագ
– մի քանի ճյուղ խառը կանաչի
– 1 քաղցր պղպեղ
– 900մլ ջուր
Կտրատեք բոլոր բանջարեղենները: Հալեցրեք կարագը, ավելացրեք սոխը և տապակեք մոտ 5 րոպե: Ավելացրեք մնացած մթերքները և ծածկեք ջրով: Եռալուց հետո եփեք ևս 1 ժամ, հետո քամեք: Արգանակը պատրաստ է:

Գազարով և ոլոռով պյուրե
Չրերով և մրգերով պյուրե

  • 1
    Share