Քաղցր կարտոֆիլը ջեռոցում


Baked-Sweet-Potato-– 1 քաղցր կարտոֆիլ

Քաղցր կարտոֆիլը ջեռոցում շատ համեղ է ստացվում, քանի որ բարձր տաքությունը կարամելիզացնում է կարտոֆիլի շաքարը:

Տաքացրեք ջեռոցը 200°C: Պատառաքաղով մի քանի անգամ ծակեք կարտոֆիլը: Խորովեք 1 ժամ: Հանեք ջեռոցից և թողեք մի քիչ սառի: Կլեպը պետք է հեշտությամբ դուրս գա: Հարեք կարտոֆիլը բլենդերում կամ տրորեք պատառաքաղով` գդալ առ գդալ ավելացնելով մայրական կամ արհեստական կաթ  կամ ջուր` մինչև հարթ պյուրե դառնալը:  Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել խնձորի պյուրե կամ մի քիչ դարչին: (2 չափաբաժին)

 

Գազարը ծաղկակաղամբի հետ
Ավոկադոն բանանի հետ