Քաղցր կարտոֆիլ


sweet potatoOգտագործեք 1 մեծ քաղցր կարտոֆիլ կամ 1 փոքր շաղգամ, կամ 2 մեծ վայրի գազար: Լվացեք, կլպեք և կտրատեք փոքր կտորների: Դրեք կաթսայի մեջ, ծածկեք եռման ջրով և եփեք մարմանդ կրակի վրա` մինչև փափկելը (15-20 րոպե), կամ շոգեխաշեք նույնքան ժամանակի ընթացքում: Քամեք, բայց եփած ջրից մի քիչ պահեք: Հարեք, որ դառնա համասեր զանգված, ավելացնելով եփած ջրից` պյուրեն նոսրացնելու համար: (4 չափաբաժին)

Կարտոֆիլի պյուրե
Գազարի պյուրե