Միրգը յոգուրտի հետ
Բացի մրգերից և բանջարեղեններից, երեխան պետք է ստանա բավարար քանակի ճարպեր: Բաղադրատոմսերը որոնք պարունակում են պանրի կամ յոգուրտ շատ հարմար են այս առումով:
– 1 հասած միրգ – դեղձ, տանձ, բանան
– 2 ճաշի գդալ յոգուրտ
Կլպեք, հարեք բլենդերում կամ տրորեք միրգը և խառնեք յոգուրտի հետ: (1 չափաբաժին)
Ծաղկակաղամբը պանիրով
– 200գ ծաղկակաղամբ
Պանիրի սոուս
– 15գ կարագ
– 1 ճաշի գդալ ալյուր
– 150մլ կաթ
– 50գ պանիր`քերած – չեդար, գուդա կամ մեկ ալյ հալվող պանիր
Լվացեք ծաղկակաղամբը, բաժանեք փոքր մասերի և շոգեխաշեք 10 րոպե կամ եփեք եռման ջրի մեջ մինչև փափկելը: Այդ ընտացքում մեկ այլ կաթսայի մեջ հալացրեք կարագը, ավելացրեք ալյուրը և խառնեք: Խառնելով ավելացրեք կաթը և շարունակեք խառնելը մինչև սոուսը պնդանա: Ավելացրեք քերած պանիրը և խառնեք մինչև այն հալվի: Ավելացրեք ծաղկակաղամբը և հարեք բլենդերում կամ տրորեք պատառաքաղով ավելի մեծ երեխաների համար: (6 չափաբաժին)
Դդմիկը և կարտոֆիլը պանիրով
– 1 միջին կարտոֆիլ` կլպած և կտրատած փոքր կտորների
– 200գ դդմիկ
– 15գ կարագ
– 40գ պանրի`քերած – չեդար, գուդա կամ մեկ ալյ հալվող պանիր
– 4 ճաշի գդալ կաթ
Եռացրեք կարտոֆիլը մինչև փափկելը: Շոգեխաշեք կամ եփեք դդմիկը մինչև փափկելը 6-7 րոպե: Քամեք կարտոֆիլը, ավելացրեք պանիրը, խառնեք որ հալվի: Հարեք կարտոֆիլը դդմիկի հետ բլենդերում կամ տրորեք պատառաքաղով ավելի մեծ երեխաների համար: (6 չափաբաժին)
Ձուկը բանջարեղենների հետ պանրի սոուսով
– 15գ կարագ
– 60գ սոխ կամ բուլղարական սոխ
– 60գ բրոկկոլր
– 1 միջին չափսի գազար` կլպած և կտրատած փոքր կտորների
– 150գ ձկան ֆիլե
– 150մլ կաթ
– 3 բուրավետ պղպեղ
– 1 դափնու տերև
Պանրի սոուս
– 20գ կարագ
– 1 ճաշի գդալ ալյուր
– 45գ պանիր`քերած – չեդար, գուդա կամ մեկ ալյ հալվող պանիր
Հալացրեք կարագը և տապակեք սոխը 3 րոպե: Ավելացրեք գազարը, ծածկեք եռման ջրով և եփեք 12 րոպե: Ավելացրեք բրոկկոլրն և եփեք 3-4 րոպե կամ մինչև բանջարեղենր փափկելը:
Այդ ընթացքում, դրեք ձուկը, բուրավետ պղպեղը, դափնու տերևը և կաթը կաթսայի մեջ: Կաթի տաքանալուց հետո եփեք մարմանդ կրակի վրա մոտ 4 րոպե կամ մինչև ձուկը եփի: Քամեք ձուկը, բայց պահեք կաթը որի մեջ ձուկը եփել էր:
Հալացրեք կարագը, ավելացրեք ալյուրը և խառնեք: Փոքր փոքր ավելացրեք կաթը որի մեջ ձուկը եփել էր և շարունակեք եփել մինչև սոուսը պնդանա: Վերցրեք կաթսան կրակի վրայից, ավելացրեք պանիրը և խառնեք որ հալվի:
Քամեք բանջարեղենները և հարեք բլենդերում ձկան և պանրի սոուսի հետ: Եթե բանջարեղենները փափուկ են, կարող եք այս ամեենը տրորել պատառաքաղով:
Ձուկը գազարի և լոլիկի հետ
– 250գ գազար
– 150գ ձկան ֆիլե
– կաթ կամ ջուր
– 30գ կարագ
– 2 հասած լոլիկ` կլպած, կորիզները հանած և կտրատած
– 40գ պանիր`քերած – չեդար, գուդա կամ մեկ ալյ հալվող պանիր
Շոգեխաշեք գազարը կամ եփեռ եռացող ջրի մեջ մինչև փափկելը, մոտ 15-20 րոպե: Այդ ընթացքում եփեք ձուկը մեկ այլ կաթսայի մեջէ ծածկելով ձուկը կաթով 15գ կարագի հետ: Կաթը եռալուց հետո եփեք մոտ 4 րոպե կամ մինչև ձկան եփելը:
Հալացրեք մնացած կարագը, ավելացրեք լոլիկը և եփեք մինչև լոլիկը փափկի: Վերցրեք կրակի վրայից, ավելացրեք պանիրը և խառնեք որ հալվի: Հարեք բլենդերում գազարը և լիլիկի սոուսը: Ստուգեք որ ձուկը փուշ չունենա, տրորեք պատառաքաղով և խառնեք ձուկը գազարի և լոլիկի խառնուրդի հետ: Փոքր երեխաների համար կարող եք այս ամենը հարել բլենդերում: (4 չափաբաժին)
Ձուկը սպանախի հետ պանրի սոուսի մեջ
– 225գ ձկան ֆիլե
– 1 դափնու տերև
– մի քանի հատ բուրավետ պղպեղ
– մի փոքր կարագ
– 200գ սպանախ
Պանրի սոուսի համար
– 25գ կարագ
– 2 ճաշի գդալ ալուր
– 175մլ կաթ
– 50գ պանիր`քերած – չեդար, գուդա կամ մեկ ալյ հալվող պանիր
Դրեք ձուկը, բուրավետ պղպեղը, դափնու տերևը և կաթը կաթսայի մեջ: Կաթի տաքանալուց հետո եփեք մարմանդ կրակի վրա մոտ 5 րոպե կամ մինչև ձուկը եփի: Քամեք ձուկը, բայց պահեք կաթը որի մեջ ձուկը եփել էր:
Այդ ընթացքում եփեք սպանախը կաթսայի մեջ ավելացնելով մի քանի գդալ ջուր, մոտ 3 րոպե: Պատրաստեք պանրի սոուսը: Ձկան եփելուց հետո հանեք դափնու տերևը և բուրավետ պղպեղները, տրորեք ձուկը պատառաքաղով և խառնեք սպանախի և պանրի սոուսի մեջ: Կարող եք այս ամենը հարելը բլենդերում: (8 չափաբաժին)
Հավը կաթնաշոռով
– 50գ եփած հավի միս
– 1 ճաշի գդալ թթվասեր, մածուն կամ յոգուրտ
– 2 ճաշի գդալ կաթնաշոռ
Խառնել այս բաղադրիչները, հարել բլենդերում կամ տրորել պատառաքաղով: (2 չափաբաժին)
Մակարոնը բանջարեղենի և պանրի սոուսով
– 65գ գազար` կլպած և կտրատած
– 40գ բրոկկոլի
– 25գ կարագ
– 2 ճաշի գդալ ալյուր
– 175մլ կաթ
– 40գ հալվող պանիր՝ քերած – չեդար, գուդա կամ մեկ ալյ հալվող պանիր
Եփեք գազարը 10 րոպե, ավելացրեք բրոկկոլին և եփեք ևս 7 րոպե: Այդ ընթացքում հալացրեք կարագը, անընդհատ խառնելով (որպեսզի գնդեր չառաջանան) ավելացրեք ալյուրը, հետո կաթը և պահեք կրակի վրա՝ մինչև սոուսը պնդանա: Վերցրեք կաթսան կրակից և ավելացրեք պանիրը, խառնեք այնքան, որ հալվի: Ավելացրեք եփած բանջարեղենները պանրի սոուսին և հարեք ամբողջը բլենդերում: Մատուցեք նախօրոք եփած մակարոնի հետ: (3 չափաբաժին)
Մակարոնը պանրի սոուսի մեջ
– 250գ սպանախ
– 40գ մակարոն
– 15գ կարագ
– 2 ճաշի գդալ կաթ
– 2 ճաշի գդալ թթվասեր
– 40գ քերած պանիր – չեդար, գուդա կամ մեկ ալյ հալվող պանիր
Թրջեք սպանախը, դրեք կաթսայի մեջ և եփեք՝ մինչև տերևների փափկելը: Եփեք մակարոնը: Հալացրեք կարագը և տապակեք սպանախը, ավելացրեք կաթը և պանիրը: Եփեք՝ մինչև պանիրը հալվի: Հարեք սպանախի սոուսը բլենդերում: Մատուցելուց առաջ խառնեք մակարոնի հետ: (2 չափաբաժին)